imap exchange 2013 not working

Check your server with this powershell command

Get-HealthReport servername | where { $_.state -eq “Offline”}

now you should see your imap proxy is offline

bring back to life with

Set-ServerComponentState -Identity servername-Component IMAPProxy -State Active -Requester HealthAPI

found here

https://nchrissos.wordpress.com/2017/01/10/reactivate-a-broken-imap-service-on-microsoft-exchange-20132016/

See Microsoft KB

https://support.microsoft.com/en-us/help/3025138/users-cannot-connect-to-pop3-or-imap4-on-exchange-server-2013-or-excha

More information about troubleshoot imap

https://technet.microsoft.com/en-us/library/ms.exch.scom.imap%28v=exchg.150%29.aspx

 

 

 

 

Can’t locate Debian/AdduserCommon.pm in @INC (you may need to install the Debian::AdduserCommon module)

Ubuntu 16.04 is sometimes wtf.

How to escape this crazy error?

 

Preconfiguring packages …
Setting up systemd (229-4ubuntu21.1) …
Can’t locate Debian/AdduserCommon.pm in @INC (you may need to install the Debian::AdduserCommon module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.22.1 /usr/local/share/perl/5.22.1 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl5/5.22 /usr/share/perl5 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.22 /usr/share/perl/5.22 /usr/local/lib/site_perl /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl-base .) at /usr/sbin/addgroup line 34.
BEGIN failed–compilation aborted at /usr/sbin/addgroup line 34.
dpkg: error processing package systemd (–configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 2
Errors were encountered while processing:
systemd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

 

Use apt-file search AdduserCommon.pm on another Ubuntu VM. APT-File install separately on the maschine. So you can look which packet the file belongs to.

 

apt-file search AdduserCommon.pm
adduser: /usr/share/perl5/Debian/AdduserCommon.pm

now we reinstall the package adduser

apt-get –reinstall install adduser

Antoher way is copy the whole folder /usr/share/perl5/ from the working vm to the broken vm.

 

 

 

 

 

 

 

Troubleshooting calendar items

The clueless guy

In the past few month the number of incomming request related to calendar issues increased. There are several reasons for this like message body truncation, Richt text or HTML formated messages get converted to plain text. Those are most likely related to iOS devices and there is a KB available for this here.

But not only iOS is causing issues. Especially when it comes to delegate scenarios with more than one delegate and when all of them have multiple clients with different versions (e.g.: Outlook 2010/2013, Outlook for Mac and a whole bunch of mobile devices).

To get to a point: Just ignored the following recommendations

But how do you troubleshoot those issues? There are several techniques…

View original post 1,717 more words